Product was successfully added to your shopping cart.

Grille Weber - gazowe, węglowe, elektryczne

Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Szczególne cechy techniczne

Weber Gascatcher: pudełko z blachy stalowej bądź stali nierdzewnej w których przez wywiercone otwory przepływa gaz. Zebrany gaz jest zapalany poprzez elektrodę zapłonu, również przy silnym wietrze jest to możliwe (w grillach Weber Q na wewnętrznej krawędzi palnika po lewej stronie komory grilla).

Kocioł do grillowania: z grubego aluminium z powłoką odporną na ciepło i 25 latami gwarancji na rdzę i przepalenie. Siatka przeciwko insektom: chroni przewody palników przed zapchaniem i ewentualnym zassaniem płomienia do przewodów gazowych w wyniku długotrwałego przechowywania grilla bądź intensywnego zanieczyszczenia kurzem lub pyłkami.

Specjalna gwarancja bezpieczeństwa

Znak CE: wskazuje, że grill gazowy Weber został sprawdzony według zasad obowiązujących w danym kraju, a test ten został zweryfikowany przez niezależny instytut badawczy.

Wstępny montaż: wszystkie części prowadzące gaz są już zmontowane i dlatego nie istnieje możliwość zamiany tych części przy montażu.

Łatwość obsługi

Uruchomienie: przy uruchamianiu grilla wszystkie regulatory palników powinny być wyłączone. Otworzyć pokrywę. Podłączyć do butli gazowej reduktor ciśnienia (gwint lewostronny), odkręcić zawór gazu na butli gazowej. Ustawić przedni zawór na „zapalenie” i po 1 do 2 sekund nacisnąć przycisk zapłonu. Jeśli palnik nie został zapalony, nacisnąć jeszcze raz przycisk zapłonu. Po zapaleniu się jednego palnika włączyć kolejne. Do nagrzania urządzenia zamknąć pokrywę. Aby wyłączyć urządzenie należy zakręcać palniki po kolei. Dla bezpieczeństwa w przypadku nie używania grilla, butlę gazową odłączyć od urządzenia.

Czyszczenie: Po grillowaniu wszystkie palniki ustawić na największą moc, duże resztki usunąć z rusztu, zamknąć pokrywę – teraz nastąpi „wypalenie rusztu”, innymi słowy wszystkie resztki zostaną spalone. Jeśli dym przestanie wydobywać się z grilla, oznacza to, że proces wypalania został zakończony. Należy otworzyć pokrywę i ruszt wyczyścić szczotką mosiężną. Najlepiej ciepłą pokrywę w zależności od zabrudzeń przemyć ciepłą wodą i środkiem czyszczącym.

Kocioł regularnie sprawdzać, czy są jakieś zabrudzenia, które należy najpierw z grubsza usunąć, np. za pomocą drewnianej łopatki. Do dokładnego umycia wystarczy ciepła woda z dodatkiem płynu do mycia. Ociekacz do tłuszczu również należy po każdym grillowaniu kontrolować i tak jak w przypadku kotła czyścić. Tacka na ociekający tłuszcz przed każdym grillowaniem powinna być czysta. Podczas grillowania produktów zawierających dużą część tłuszczu kilkakrotnie powinno się kontrolować, czy tacka nie jest pełna.

Zobacz ofertę grilli gazowych Weber »