Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Grillowany ananas z gałką lodów

Składniki

dla 4 osób

2 dojrzałe ananasy
250 g mleka kokosowego
150 g cukru bązowego
250 g lodów

Przygotowanie

nanasy obrać, wydrążyć twardy środek i pokroić w plastry o grubości ok. 1,5 cm.
Do miseczki wlać mleko kokosowe, a na płaski talerz wsypać brązowy cukier.
Rozgrzać grill przy metodzie bezpośredniej do temperatury ok 250 °C
Każdy plaster zamoczyć w mleku kokosowym, następnie obtoczyć w cukrze i położyć na ruszcie. Piec ok. 3 minuty z każdej strony. Podawać od razu z gałką lodów waniliowych i ozdobić listkami mięty.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 20 minut
Stopień trudności łatwe
Grill Nie
Akcesoria pomocnicze Nie
Czas grillowania Nie
Metoda grillowania Nie
Czas marynowania Nie
SKU 10021