Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Grillowane steki wołowe z niebieskim sosem

Składniki

(dla 4 osób)
100 g masła miękkiego
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
100 g sera pleśniowego, typu gorgonzola, roquefort
2 łyżki szałwii świeżej drobno posiekanej
1 kg rumsztyku pokrojonego na steki
1 łyżka oliwy
Pieprz świeżo mielony

Przygotowanie

Sos
Wymieszaj masło razem z czosnkiem, serem oraz szałwią. Uformuj rulonik, włóż go w papier pergaminowy i wstaw do lodówki. Będzie to nasz sos w formie talarków
Steki posmaruj oliwą, posyp pieprzem i grilluj metodą bezpośrednią, na grillu węglowym. Jeśli chcesz, aby steki były krwiste powinny się grillować po 3 min. z każdej strony. Jeśli chcesz średnio wypieczone pozostaw je na grillu 6-7 min.

Kiedy mięso jest już gotowe, na talerzu przygotuj niebieskie talarki i świeżą sałatę i natychmiast podawaj.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 20 minut
Stopień trudności średni
Grill grill gazowy
Akcesoria pomocnicze Nie
Czas grillowania 3-5 minut
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0846