Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Grillowane rolady wołowe

Składniki

dla 4 osób

600 g filetu wołowego
1 pęczek Petersilie
1 pęczek oregano
200 g gotowanej białej fasoli
200 g gotowanej czerwonej fasoli
250 g gotowanych strączków fasoli, pokrojonej
200 g gotowanej fasolki szparagowej
2 cebule szalotki
1 ząbek czosnku, drobno starty
15 pomidorów koktajlowych
6 łyżek stołowych oliwy z oliwek
2-3 łyżki stołowe octu białego
1 łyżka musztardy
½ pęczka cząbru

Przygotowanie

Zioła spłukać wodą, wysuszyć, listki oberwać i drobniutko posiekać. Filety wołowe pokroić wzdłuż i rozbić na cienkie kawałki. Równomiernie posypać ziołami, po czym zwinąć w rolady i związać nitką. Mięso doprawić solą i pieprzem oraz posmarować olejem. Następnie opiec wokół na gorącym grillu, później grillować na średnim ogniu ok. 25 min. (metodą pośrednią). Można też włożyć mięso do kosza do pieczeni.

Wszystkie ugotowane rodzaje fasoli włożyć do miski. Cebulę oraz czosnek wraz z pomidorkami i dwoma łyżkami oliwy z oliwek krótko dusić. Wszystko zalać octem Balsamino i dodać do miski z fasolą. Cząber oberwać z łodyg i pokroić. Razem z musztardą i resztą oleju dodać do fasoli. Dobrze wymieszać i sałatkę doprawić solą i pierzem. Na kilka minut pozostawić.

Rolady przez 5 min pozostawić, po czym pokroić na kawałki i podawać z sałatką z fasolki.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 45 - 50 minut
Stopień trudności średni
Grill Nie
Akcesoria pomocnicze kosz do pieczeni Weber
Czas grillowania Nie
Metoda grillowania Nie
Czas marynowania Nie
SKU 0807