Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Grillowane galette z kurczaka po tajsku

Składniki

(dla 4 osób)
25 gram drożdży
1 cebula czerwona, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżki imbiru tartego
1 trawa cytrynowa, biała część, drobno pokrojona
2 łyżki sosu chili, łagodnego
1 łyżka sosu rybnego
4 łyżki świeżej kolendry posiekanej
4 liście kafiru, posiekane
1 limonka pokrojona na ćwiartki
Sos chili

Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszaj razem, aż uzyskasz gęste ciasto. Uformuj z niego 12 placuszków, płaskich i okrągłych i grilluj je z każdej strony ok. 3 min na grillu gazowym, metodą grillowania bezpośrednią. Przed grillowaniem możesz delikatnie natłuścić grill olejem za pomocą pędzla.

Od razu podawaj z ćwiarteczkami limonki i sosem chili.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 10 minut
Stopień trudności łatwe
Grill grill gazowy
Akcesoria pomocnicze Nie
Czas grillowania 3-4 minuty
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0844