Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Grillowane boczniaki

Składniki

250 g boczniaków
3 łyżki oliwy extra vergine
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub rozgniecione w prasce
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Opcjonalnie, do podania: bagietka, rukola, miodowy winegret, orzeszki pinii, tarty parmezan

Przygotowanie

Większe boczniaki pokroić na mniejsze kawałki. Położyć średnio rozgrzanej patelni grillowej i grillować na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż grzyby zmiękną i pokryją się ciemnymi paskami. W międzyczasie doprawić solą.
W miseczce wymieszać oliwę, posiekaną natką pietruszki i czosnek, dodać troszkę soli. Mieszanką smarować boczniaki i podgrzewać przez kilkanaście sekund z każdej strony. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Obok na patelni możemy zrumienić plasterki bagietki.
Boczniaki odłożyć na rukolę wymieszaną z winegretem, posypać zrumienionymi orzeszkami pinii, tartym parmezanem.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 15 minut
Stopień trudności łatwe
Grill Nie
Akcesoria pomocnicze Nie
Czas grillowania 3-4 minuty
Metoda grillowania Nie
Czas marynowania Nie
SKU 10003