Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Gateau au Chocolat

Składniki

dla 4 osób

10 jajek
400 g czekolady
150 g mąki
200 g cukru
400 g masła

Przygotowanie

czekoladę i masło roztopić, żółtka i cukier ubić aż stworzą puszystą masę, białka również ubić na sztywną pianę. Czekoladę wymieszać z masłem, żółtkami i cukrem. Dodać ubite białka.

Pozostawić w lodówce na minimum 6 godzin. Napełnić foremki i przy 220 stopniach ok 5-8 min grillować.

Ściągnąć z grilla i przez 5 min zostawić do ostygnięcia, co spowoduje że środek ciasta będzie jeszcze płynny.

Uwaga:
Do grillowania należy użyć klasycznych foremek, żeby ciasto było w środku płynne.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 10 minut
Stopień trudności łatwy
Grill np. Weber Genesis / Weber Spirit
Akcesoria pomocnicze 6 - 8 Weber Style form, robot kuchenny
Czas grillowania ok. 10 minut
Metoda grillowania pośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0840