Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Foccachia

Składniki

dla 4 osób

1 kg maki
50 ml oliwy z oliwek
1 kostka drożdży
10 g soli
20 g cukru
400 - 450 ml wody
1 kg ugotowanych ziemniaków
20 g soli z rozmarynem

Przygotowanie

Ciasto na chleb wymieszać i pozostawić przez 2 godziny do wyrośnięcia. Gorące ziemniaki zgnieść i wymieszać z ciastem. W wyłożonej papierem do pieczenia formie ceramicznej rozłożyć ok. 3 cm grube kawałki ciasta (alternatywnie na kamieniu do pizzy). Posypać solą z rozmarynem i pokropić oliwą z oliwek. Nakryć folią spożywczą i pozostawić jeszcze przez godzinę. Grillować w temperaturze ok. 240 stopni.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania ok.3 godz. 15 min z wyrośnięciem ciasta
Stopień trudności łatwy
Grill np. Weber Genesis / Weber Spirit
Akcesoria pomocnicze forma ceramiczna, alternatywa: kamień do pizzy
Czas grillowania ok. 7- 10 minut
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0827