Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Figi z grilla po hiszpańsku

Składniki

dla 6 osób

strąk wanilii
100 g białego naturalnego koziego serka
300 g śmietany
2 łyżki cukru
12 świeżych fig
50 g czekolady

Przygotowanie

Małym, ostrym nożykiem naciąć wzdłuż strąk wanilii i wybrać ze środka miąższ. Dokładnie utrzeć w miseczce z kozim serkiem. Śmietanę ubić z cukrem na sztywny krem i wymieszać z waniliowym serkiem. Odstawić do lodówki aż do ponownego użycia.
Ostrym nożem głęboko naciąć figi i rozłożyć jak kwiaty.
Pokroić czekoladę na 12 małych kawałków. Wcisnąć po kawałku czekolady w środek każdej figi i grillować owoce 5 minut w niskiej temperaturze, aż czekolada się roztopi, a figi będą gorące.
Podawać na talerzykach po dwie jeszcze gorące figi z niewielką ilośćią kremu waniliowo-serowego.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 20 minut
Stopień trudności Nie
Grill Nie
Akcesoria pomocnicze Nie
Czas grillowania 5 minut
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 10020