Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Feta z grilla

Składniki

dla 4 osób

Po 1 sztuce strąku zielonej, żółtej i czerwonej papryki
3 czerwone cebule
3-4 sztuki oliwy z oliwek
Sól, pieprz
1 łyżki stołowe miodu
2 duże cukinie
2 serki feta
3 łyżki stołowe pesto z bazylii

Przygotowanie

1.) Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, cebule obrać. Pokroić na kawałki. Warzywa przełożyć do miski, wymieszać z oliwą, solą i pieprzem oraz dodatkiem miodu, ułożyć na aluminiowej tacy. Ustawić ją na gorącym grillu, warzywa grillować na średnim ogniu przez ok. 10-12 minut do miękkości. Regularnie je obracać.
2.) W międzyczasie pokroić wzdłuż cukinie na cieniutkie plasterki, ser przekroić na pół. Ułożyć po 3-4 plastry cukinii aby nachodziły na siebie, na nie położyć po połówce sera, zwinąć w rulon. Posmarować rulon z każdej strony oliwą, ułożyć na gorącym grillu i piec na bezpośrednim ogniu 1-2 minuty z każdej strony. Rulony doprawić solą i pieprzem.
3.) Grillowane warzywa wymieszać z pesto, rozłożyć na talerzach. Na warzywach ułożyć po jednym rulonie cukinii z fetą.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 20 minut
Stopień trudności średni
Grill grill gazowy
Akcesoria pomocnicze Tacki aluminiowe
Czas grillowania 10-15 minut
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0863