Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Chakalaka

Składniki

dla 4 osób

2 cebule
1 ząbek czosnku
2 duże czerwone papryczki Chili
125 ml oleju
3 żółte papryki
500 gram pokrojonej białej kapusty
500 gram startej marchewki
5 gram pieprzu Caye
10 gram papryki w proszku
150 gram groszku z puszki
Sól, Pieprz

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać i drobniutko pokroić. Paprykę Chili umyć, wydrążyć z pestek i drobniutko pokroić. Wraz z czosnkiem i cebulą na patelni z 60 ml oliwy dusić, aż będą miękkie.

Paprykę umyć, wydrążyć z pestek, pokroić w paski i wrzucić na patelnię. Mieszając ok. 2-3 min smażyć.

Wlać pozostały olej. Dodać kapustę, marchewkę i przyprawy i mieszając gotować aż warzywa zmiękną. Odcedzony groszek dołożyć do gotujących się warzyw. Solą i pieprzem pikantnie doprawić

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania -
Stopień trudności łatwy
Grill np. Weber One Touch Gold
Akcesoria pomocnicze Wok Weber
Czas grillowania ok. 10 minut
Metoda grillowania bezpośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0824