Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Burgery z wołowiny black angus

Składniki

dla 4 osób
4 sztuki Bułki do burgerów
8 plaster/ry Bekon ( Boczek)
600 g mięsa wołowego mielonego (Black Angus, 20% zawartość tłuszczu)
1/2 sztuki biała cebula, drobno posiekana
1/2 sztuki zielona papryka, drobno posiekana
1 łyżeczka/i sól
1 łyżeczka/i czarny pieprz, zmielony w młynku
4 łyżka/i stołowa/e Weber Good Old BBQ sos

Przygotowanie

Bekon grillować na krucho na metodą bezpośrednią, umieścić na ręczniku papierowym i odstawić do obcieknięcia z tłuszczu oraz ostygnięcia.
Ostygnięty bekon pokroić w drobną kostkę i w misce wymieszać go z mięsem mielonym, cebulą i papryką. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wygnieść.
Otrzymaną masę uformować w 4 równej wielkości burgery (grubość ok. 2 cm). Do tego celu można wykorzystać prasę do hamburgerów Weber.
Burgery grillować w wysokiej temperaturze na metodą bezpośrednią z każdej strony po 2 minuty, następnie grillować kolejne 5-8 minut metodą pośrednią.
Bułki do burgerów grillować krótko (według uznania), posmarować sosem Weber Good Old BBQ, położyć na nie resztę składników. Do burgerów pasuje np. roszponka lub rukola.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 25 minut
Stopień trudności średni
Grill Nie
Akcesoria pomocnicze prasa do hamburgerów
Czas grillowania Nie
Metoda grillowania bezpośrednia / pośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 10015