Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Bomby lodowe z grilla

Składniki

dla 4 osób

4 biszkoptowe torciki
4 kulki lodów waniliowych
4 białka
100 g cukru pudru
szczypta soli

Przygotowanie

Ważne: zanim położycie bomby lodowe na grillu upewnijcie się, że grill jest dostatecznie rozgrzany.

Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier puder. Na każdy torcik biszkoptowy dać kulkę lodów. Pianę włożyć do dekoratora ciast i całkowicie pokryć lód pianą.
Gotowe bomby lodowe włożyć do zamrażarki.

Grillować 3-4 minuty metodą pośrednią !! aż piana delikatnie zacznie brązowieć.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 10 minut
Stopień trudności średni
Grill np. Weber One Touch Gold
Akcesoria pomocnicze dekorator do ciast, robot kuchenny
Czas grillowania ok. 3 - 4 minut
Metoda grillowania pośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0839