Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Australijski Leatherwood Crumble

Składniki

dla 4 osób

2 jabłka odmiany Granny Smith
30 g masła
35 g mąki
30 g miodu (Leatherwood, Tasmania)
20 ml soku z cytryny
50 g orzechów makadamia
30 g miodu
200 ml cydru
Sól morska

Przygotowanie

Przygotowanie crumble’a:
Masło o temperaturze pokojowej zagnieść szybko z mąką Dodać miód i dalej zagniatać ciasto, aż powstanie kruszonka (crumble).
Przygotowanie jabłek: Grill ustawić na pośrednie grillowanie w temperaturze 160-180°C
Serwowanie Jabłka przekroić na połowy. Usunąć gniazda nasienne i wybrać miąższ tak, aby w skórce pozostała jego cienka warstewka tworząc miseczki. Usunąć ok. 1,5 cm skórki z górnego brzegu. Jabłka posmarować sokiem z cytryny Posiekać grubo orzechy makadamia, wymieszać z miodem Leatherwood i solą morską. Rozdzielić mieszankę orzechową do czterech miseczek Posypać kruszonką Grillowanie crumble z jabłek Napełnione jabłka ustawić na koszu do warzyw Weber Ustawić na pośredniej strefie grilla

Serwowanie: Na głęboki talerz nalać odrobinę cydru, ułożyć na nim jabłka.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 45 minut
Stopień trudności średni
Grill grill gazowy
Akcesoria pomocnicze Kosz na warzywa Weber Style
Czas grillowania 25-35 minut
Metoda grillowania pośrednia
Czas marynowania Nie
SKU 0865