Product was successfully added to your shopping cart.
Odwiedź nas:

ul. Nad Serafą 56, Kraków
Pon-Pt: 9-18, Sob 9-15
tel. +48 668 151 378

0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Anti Pasti

Składniki

dla 4 osób

1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cukinia
1 bakłażan
2 czerwone cebule
100 ml oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
30 ml Balsamico
1 gałązka rozmarynu
1 gałązka mięty
sól, pieprz

Przygotowanie

Paprykę podzielić na cztery części oraz wydrążyć pestki. Cukinię przekroić wzdłuż na pół a później w poprzek. Bakłażan pokroić wzdłuż na 4 równe plastry. Cebulę obrać i przeciąć na pół. Czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Teraz wszystkie warzywa marynować przez minimum 20 min w oleju, rozmarynie i czosnku. Następnie warzywa zostawić do odcieknięcia i grillować metodą bezpośrednią (z obu stron) w wysokiej temperaturze. Ciepłe warzywa i grubo posiekaną miętę włożyć do formy ceramicznej Weber Style i zalać octem.

Informacje dodatkowe

Czas przygotowania 10 minut
Stopień trudności średni
Grill np. Weber Genesis E 310
Akcesoria pomocnicze forma ceramiczna Weber Style
Czas grillowania ok. 6 – 15 minut
Metoda grillowania pośrednia
Czas marynowania 20 minut
SKU 0805